Çeşme’de 19 Mayıs’ta muhteşem kutlama

Türk Bayrakları ile gelincik tarlasına dönüşen kentte muhteşem bir bayram coşkusu yaşandı. Başkan Denizli; “Atatürk’ün kurduğu, bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyet’e ne katabiliyorsak, bir tuğla ekleyebiliyorsak, geleceğimizi daha iyi yapmak için ülkemize yakışır yarınları hep birlikte inşa etmek için katılımcı bir anlayışla daima dayanışma içinde kadınıyla, genciyle, yaş almışıyla, çocuklarla bir arada yol yürüyebilirsek gerçekten fark yaratabiliriz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümü’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çeşme’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Günler öncesinden tüm sokakları ve caddeleri Türk Bayraklarıyla donatan Çeşme Belediyesi tüm kente yayarak bir dizi etkinlik düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar Çeşme Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle devam etti. Törene Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Tekdemir, Çeşme Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Çeşme İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Kuruluş Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Bir dizi etkinlik düzenlendi

Kutlamalar kapsamında; Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Şanlı Türk Kuvvetleri’nin TCG Anamur ve TCG Büyükada Gemilerini ziyaret etti.  Eş zamanlı devam eden kutlamalar çerçevesinde Çeşme Belediyesi ve MacFit iş birliğiyle; Alaçatı Tarihi Değirmenler ve Cumhuriyet Meydanı’nda yoga, pilates ve clcle etkinliği düzenlendi. Etkinliklerin ardından meydanda Fransa’yı 3-0 mağlub eden filenin sultanlarının maçını izledi.

Etkinlikler kapsamında, Çeşme Mehmetçik Parkı’nda toplanarak İnkılâp Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na uzanan fener alayı düzenlendi. Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin de yer aldığı fener alayı yürüyüşünde Çeşmeliler ellerindeki Türk bayrakları ve fenerlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünü kutladı.

“Cumhuriyetimize yakışır nice bayramlara”

Gençlerle birlikte bayramı kutlayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli; “Biliyorsunuz, seçim döneminden de fark edeceksiniz ki daima yürüyüşlerimizde ve buluşmalarımızda çocuklarımızın varlığını çok önemsiyorum. Çünkü onlar bizlerin geleceği, asla gocunmam çocukların arkasından yürümekten, onların fikirlerini almaktan. Hiçbir zaman ‘çocuktur nereden bilecektir’ deyip düşüncelerini geriye atmam. Her zaman gençlerin düşüncelerine öncelik vermemiz lazım. Çünkü geleceğimizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan onlardır. Bizler tecrübelerimizi onlara aktaracağız ama onların bizleri yürüttüğü izden de yürümeye dikkat edeceğiz. Çünkü geleceğimiz onlar. Atatürk’ün kurduğu, bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyet’e ne katabiliyorsak, bir tuğla ekleyebiliyorsak geleceğimizi daha iyi yapmak için ülkemize yakışır yarınları hep birlikte inşa etmek için katılımcı bir anlayışla daima dayanışma içinde kadınıyla, genciyle, yaş almışıyla, çocuklarla bir arada yol yürüyebilirsek gerçekten fark yaratabiliriz. Bayramımız kutlu olsun, iyi ki varsınız. Cumhuriyetimize, özgürlüğümüze yakışır daha nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx