Teknik fiziği yendi

Hollanda’nın teknik kapasitesi Polonya’ya oranla daha üst düzeyde…
Polonya’nın ise fizik ve mücadele gücü rakibinin önünde…
Aslında bizimle oynadıkları hazırlık maçında Hollanda için ne kadar zor bir rakip olacaklarını göstermişlerdi.
Son ana kadar beraberliği kovaladılar. Hollanda’nın top becerisine Zielinski ve Zalewski ile karşılık vermeye çalıştılar. Tabii yeterli olmadı. Özellikle Zielinski çok yoruldu. İlk yarıda ise Szymanski fazla varlık gösteremedi. Çok pas hatası yaptı. Koşuları yeterli oldu ancak topla zayıf kaldı. İkinci yarıya çıkmaması ise doğru karardı.
İlk yarıda Gakpo, Polonya defansında büyük sıkıntılar yarattı. Sürekli denedi ve en sonunda golünü attı.
Ancak ikinci yarıda Polonya hocası Gakpo’ya önlem alarak yakın markaj uyguladı ve topla oynamasına izin vermedi. Depay da etkili olamayınca oyun bir ara kilitlendi. Ne Hollanda’nın ne de Polonya’nın ofansif çabaları yeterli kaldı.
Ardından Koeman doğru hamleler yaptı. Fizik gücü sağlam Weghorst’u alınca diri ve fizikli Polonya savunmasına Depay’dan daha fazla karşılık verdi. Nitekim de tam bir Weghorst golü attı.
Bu oyuncu büyük turnuvalara çok farklı konsantre oluyor. Katar’daki Dünya Kupası’nda da çok kritik bir gol atmıştı. O bölgelerde fiziğini iyi kullanıyor ve rakiplerini çaresiz bırakıyor.
Polonya direndi ama Hollanda haklı bir galibiyet aldı. İki kaleci de çok iyiydi. Ama bu maçın en önemli özelliği teknik adamların oyunu çok iyi okumaları ve müdahale etmeleriydi.
Tabii bir de hakemler. En çok dikkatimi çeken ise öyle her dirseğe kart göstermemeleri. Öncelikle oyun içinde bir faulün kasıtlı olup olmadığına bakıyorlar, kasıt sezerlerse kartlarına başvuruyorlar.
Bir de takım kaptanlarına konuşma hakkı verilmesi. Umarım bu yeniliklerin bize de katkısı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx