Hollywood etkisi nedeniyle yapay zekadan korkuluyor

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı: Türkiye Yapay Zeka Alanında Hedeflerine İlerliyor

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonundaki sunumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Küçükşabanoğlu, teknoloji girişimciliğini destekleyerek, yeni girişimcilik kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını önemsediklerini vurguladı.

Küçükşabanoğlu, yapay zeka konusundaki çalışmaların teşvik edilerek, lisans ve lisansüstü seviyedeki bireylerin maddi ve manevi desteklerle desteklendiğini söyledi. Yapay zeka ekonomisinin 2030’a kadar 15,7 trilyon dolarlık bir ekonomik hacim oluşturacağını dile getiren Küçükşabanoğlu, bu süreçte yapay zekanın dünya genelinde 85 milyon istihdam kaybına neden olurken, 97 milyon yeni istihdam sağlayacağının altını çizdi.

YAPAY ZEKAYA HAZIRLIKTA 188 ÜLKE İÇİNDE 53’ÜNCÜ SIRADAYIZ

Küçükşabanoğlu, Türkiye’nin yapay zeka alanında hazırlık düzeyinin Oxford Insights’ın 2024 “Yapay Zekaya Hazırlık Endeksi”nde 53., IMF tarafından hazırlanan “Ülkelerin Yapay Zekaya Hazır Olma Endeksi”nde ise 50. sırada yer aldığını belirtti. Araştırmalara katılanların yapay zeka teknolojilerine yönelik tutumlarını da paylaşan Küçükşabanoğlu, yapay zekanın olumlu ve olumsuz etkilerine dikkat çekti.

“İstihdam terazisi şu an için bozulmadı”

Yapay zeka yatırımları yaparken ihtiyaç duyulan teknik ve nitelikli personel konusuna da değinen Küçükşabanoğlu, işletmelerde yapay zeka kullanımının istihdam üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Küçükşabanoğlu, yapay zeka kullanmayan işletmelerde bile çalışanların bireysel olarak yapay zeka teknolojilerini kullanma eğilimlerine değindi.

Güvenlik Riskleri

Küçükşabanoğlu, yapay zeka sistemlerinin hayatın her alanında yaygın olarak kullanıldığını ve bu durumun önemli güvenlik risklerini beraberinde getirdiğini vurguladı. Yapay zeka alanındaki saldırı türlerini sıralayan Küçükşabanoğlu, TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonuna sunulan önerilerin de detaylarına değindi.

Related Posts

Bir zamanların vazgeçilmezi artık tarih oldu

Amerikan teknoloji devlerinden Microsoft’a ait görüntülü ve sesli iletişim uygulaması Skype, bugün itibarıyla hizmetlerine son verdi.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …

Samsung, RAM Plus özelliğini iyileştiriyor!

Samsung, yaklaşmakta olan One UI 8 güncellemesiyle birlikte RAM Plus özelliğinde önemli bir değişiklik yapıyor. 2021 yılında tanıtılan ve depolama alanını geçici bellek olarak kullanarak cihazın RAM kapasitesini artıran özellik, bugüne kadar …

Android telefonlar için masaüstü modu geliyor!

Google, Android işletim sistemine masaüstü benzeri bir kullanıcı arayüzü entegre etmeye hazırlanıyor. Samsung’un uzun süredir sunduğu DeX özelliğine benzer şekilde çalışan yeni mod, Android cihazların harici ekranlara bağlandığında bilgisayar …

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi geliyor!

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi “China Zorrilla”, resmen suya indirildi. Avustralyalı gemi üreticisi Incat tarafından Tazmanya’da inşa edilen ve feribot şirketi Buquebus için hazırlanan araç, elektrikli deniz taşımacılığı alanında yeni bir …

Android telefonlara masaüstü modu geliyor!

Google, Samsung’un telefonları masaüstü kullanıcı arayüzünde kullanmayı sağlayan DeX özelliğine benzer bir masaüstü modunu Android’e entegre etmeye hazırlanıyor. Android 16 beta’da masaüstü modu ortaya çıktı Android Authority, en son Android …