Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

Güneş Kremleri ve Kozmetik Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremleri ve diğer kozmetik ürünlere olan ilgi artarken, sahte ürünlerin önlenmesi için ambalaj ve etiketlerin incelenmesi gerekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerin satışları artıyor. Ancak artan taleple birlikte sahte ve taklit ürünlerin piyasada dolaşma olasılığı da yükseliyor.

Ürün alırken sahtecilik, ürün içeriği ve son kullanma tarihi gibi önemli unsurlara dikkat etmek gerekiyor.

“Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, özellikle güneş kremi gibi popüler ürünlerde taklitlerin arttığına dikkat çekerek, tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Pura, satın alınan kozmetik ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin güvenilir olduğunu söylüyor.

“Etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir”

Güneş kremlerinin sahte ve taklitlerini ayırt etmenin önemli bir yolu da iç ambalaj etiketlerine dikkat etmektir. Orijinal ürünlerde firmaya özel fontlar kullanıldığını ve bu detaylara bakılarak sahte ürünlerden ayrılabilir.

Ayrıca, ürünün son kullanma tarihi geçmiş olup olmadığına, ambalajındaki sertifikalara ve üretici bilgilerine dikkat etmek gerekiyor.

Sahte güneş kremlerinin kötü kokusuna dikkat edilmesi, renkli ürünlerin orijinal olup olmadığının kontrol edilmesi ve güneş kremi çeşitlerine göre cilt tipine uygun ürün seçilmesi de önemli dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

“Krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir”

Güneş koruyucuların etkili olabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce cilde sürülmesi gerekiyor. Etkisini koruması için iki saatte bir tekrar sürülmesi tavsiye ediliyor.

Tatilde suya girildikten veya terlendikten sonra güneş kreminin tekrar uygulanması önem taşıyor. Su ve terleme, güneş koruyucunun etkisini azaltabilir.

Güneş kremi seçerken cilt tipine uygun ürünleri tercih etmek, ürün ambalajlarına ve etiketlerine dikkat etmek, sahte ve taklit ürünlerden kaçınmak için önemlidir. Bu sayede hem cildimizi hem de sağlığımızı koruyabiliriz.

(AA)

Related Posts

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Meğer yıllardır günde 2 litre su için söz doğru değilmiş: Ezber bozuldu uzmanlar ilk defa açıkladı

Uzun yıllardır tavsiye edilen günlük 2 litre su içme önerisi, bilimsel veriler ışığında yeniden değerlendirildi. Uzmanlar, kişilerin yaş, kilo, yaşam tarzı, fiziksel aktivite düzeyi ve iklim gibi etkenlere göre farklı miktarlarda suya ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var? Nedeni en yaygın hastalık olabilir

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.