Ukrayna Parlamentosu da onayladı: Mineral anlaşması devreye girdi

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile Maden Anlaşmasını Onayladı

Perşembe günü Ukrayna Parlamentosu, Amerika Birleşik Devletleri ile imzalanan maden anlaşmasını onayladı. Bu adım, Kiev’in Washington’dan gelecek askeri yardımların önünü açmasını ve Rusya’ya karşı savaşta elini güçlendirmeyi umut ediyor.

Anlaşmaya dair bazı milletvekillerinin çekinceleri olmasına rağmen, 338 oyla kabul edildi ve ret oyu kullanılmadı.

Yeni Bir Modelin İmzası

Bazı vekiller, hükümetin anlaşma hakkında yeterli bilgi sunmadığını ve çeşitli tavizlerin ayrıntılarının belirsiz olduğunu savundu. Özellikle Ukrayna’nın yeniden inşası için öngörülen yatırım fonunun nasıl yönetileceği ve katkıların nasıl sağlanacağı sorular yarattı.

Ancak Başbakan Yardımcısı Yulia Svyrydenko, bu şüphelere yanıt vermek üzere perşembe sabahı bir basın toplantısı düzenledi. Svyrydenko şunları söyledi: “Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna ile ABD arasında tarihi Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nı onayladı. Bu belge yalnızca hukuki bir metin değil. Ana stratejik ortağımızla ilişkimizin yeni bir modeli için temel oluşturuyor.”

Hükümet, fonun birkaç hafta içinde faaliyete geçeceğini belirtti ve ayrıntıların iki ek belgeyle daha sonra kamuya açıklanacağı bildirildi.

Zaman Manidar

Oylamanın zamanlaması dikkat çekiciydi. Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’nda Berlin’deki arlamentoyu ele geçirişinin 80. yılını askeri törenle kutlamasından bir gün önce geldi. Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla Rus topraklarını vurduğu bir dönemde gerçekleşen bu gelişme, Kiev’in pozisyonunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Rusya’nın ilhak ettiği toprakların Ukrayna tarafından tanınması ve kalıcı tarafsızlık taleplerine Kiev kesin bir dille karşı çıkıyor. Ukrayna, bu şartların kabul edilmesinin teslimiyet anlamına geleceğini ve ülkenin savunmasız bırakılacağını savunuyor.

Related Posts

Son anketten çarpıcı sonuçlar: AKP ve MHP seçmeni yeni ‘sürece’ ikna oldu mu?

MetroPOLL Araştırma, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki çağrısıyla başlayan yeni sürece verilen desteğe ilişkin araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.

ABD’nin Florida eyaletinde timsah saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

The New York Times’ın haberine göre, Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu yetkilileri, olayın salı günü yerel saatle 16.00 sularında Polk County bölgesindeki Tiger Creek Deresi ile Lake Kissimmee Gölü’nün kesişim noktasında meydana …

Üzerine fıstık ezmesi sürüp sınıfa girdi: Öğrencilere unutulmayacak bir ders verdi

Bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerine anlatacağı konu hakkında müthiş bir hazırlık yaptı. Konuya dikkat çekmek için üzerine fıstık ezmesi sürerek giren öğretmen, öğrencilerine ömür boyu unutmayacakları bir ders verdi.

ABD’deki Türk göçmenler için önüne geleni ardına koymadı: Korkunç kazada yaşamını yitirdi

Nebraska’da geçirdiği kazada hayatını kaybeden Sergen Taş, yaşamını yitirdi. Türk göçmenlerin bir neferei olan Taş, ailesine destek olmak için geldiği ABD’de hem çalışıyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım ediyordu. Taş’ın ölümü, ailesi ve Türk göçmenleri yasa boğdu.

Tarlaya giren çiftçi eyvah dedi: 3 yıl boyunca hasat yapamayacaklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ‘yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığı, nisanda yaşanan zirai dondan etkilendi. Rekoltenin yüzde 75’i kaybolurken, Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, “Antep fıstığı çok hassas bir ağaçtır ve bu yıl don olayının vurması 3 yıl artık bu ağaçlardan ürün alamayacağımız anlamına geliyor” dedi.

Hindistan geri adım attı: Barajın kapakları tek tek açıldı

Hindistan’ın Salal Barajı’nın kapaklarını açması, Pakistan’la arasındaki İndus Suları Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından Hindistan’ın geri adımı olarak yorumlandı. Barajdan boşalan su, Pakistan’ın tarımını besleyen nehirde sele yol açtı. Pakistan medyası, Hindistan’ın sahadaki kayıplarının geri adım atmasına neden olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir