34 ilde doktor kadroları boş; kamu sağlık hizmetlerinde ciddi açıklar oluşuyor

34 İlde Uzman Hekim Kadroları Boş: Kamu Sağlık Hizmetlerinde Açıklar Oluştu

Türkiye genelinde kamu sektöründe uzman hekim kadrolarının boş kalması, sağlık hizmetlerinde açıkların artmasına neden oluyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son atama kurası sonuçlarına göre, 2.685 uzman hekim pozisyonundan sadece 318’i tercih edildi. Özellikle çocuk sağlığı branşlarında bu durum daha net bir şekilde görülüyor.

BirGün‘ün haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın 2024 yılı üçüncü dönem atama kurası sonuçları, bazı branşlarda hekim eksikliğini ortaya çıkardı. 81 ilde açılan kadrolardan 34’ünde hiç tercih yapılmamış olması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağlık hizmetlerine erişimde sorunlar yaşandığını gösteriyor. Çocuk acil, çocuk cerrahisi ve çocuk gastroenterolojisi gibi kritik alanlarda kadro açıkları bulunuyor.

Elde edilen sonuçlar, kamuda hekim kadrolarının dolmaması ve bu durumun çoğunlukla çocuk sağlığı branşlarına yoğunlaşması ile birlikte sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları ve düşük ücret politikalarını gözler önüne seriyor. 2024 yılının ilk on ayında bin 550 uzman hekim kamudan istifa ederken, yurtdışında çalışmak için Türk Tabipleri Birliği’nden iyi sağlık belgesi alan hekim sayısı ise 2.500’ü bulmuş durumda.

Related Posts

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir